Jaký dárek dát kamarádce

 Jaký dárek dát kamarádce?

Každý se s tím setkává alespoň jednou ročně. Mamince, babičce, přítelkyni nebo kámoši se blíží narozeniny a ty nevíš jaký dárek jim máš dát. Pokud alespoň víš, že by jim rostlinka nebo růže udělala radost si na dobré cestě. Poradím ti ještě zajímavější dárek. Je to dekorace, živý ekosystém, rostlinka a zážitek v jednom!

 

Mecharium

Pokud jsi o tom ještě nic neslyšel, rád ti to vysvětlím. Je to živý uzavřený ekosystém, o který se nemusíš starat. Stačí ho polit dvakrát ročně! Ano, čteš správně, dvakrát ročně. Jelikož je to uzavřený ekosystém, voda se zevnitř neodpařuje takovou rychlostí jako klasické rostlině v květináči. Díky těmto vlastnostem ho můžeš dát i člověku, kterému zemře kaktus. Více info jak pečovat o mecharium najdeš zde. Rychlé shrnutí:

  1. Živý rostoucí ekosystém
  2. Originální dárek
  3. Perfektní dekorace

Tillandsia

Tillandsia je už trošku náročnější na pěstování, je třeba ji hnojit hnojivem určeným pro tillandsie a zalévat odstátou nebo dešťovou vodou. Ovšem stojí za to! Tillandsia se nemusí zasadit do hlíny a proto se nazývá „air plant“. Je zajímavá jako dekorační prvek do aerária nebo si ji jen tak položíte na stůl. Rychlé shrnutí:

  1. Živá rostlinka 
  2. Netradiční a originální dekorace

DIY sety

A co dát lidem, který si občas rádi ušpiní ruce a rádi tvoří vlastníma rukama? Máme zde sety pro kreativní lidi. V těchto setech si postavají mecharium, aerarium podle sebe.

Zpět na blog

Napište komentář